Будинки, що будуються з газобетонних блоків, відрізняються надійністю та довговічністю. Перевага таких конструкцій полягає в тому, що вони не вимагають особливого догляду, оскільки газобетон не гниє, не іржавіє, не горить. Легкий бетон відрізняється високою вогнестійкістю, тому конструкції цього матеріалу зберігають опорниу здатність і високу міцність протягом тривалого часу, а також у разі пожежі. Видалити сліди вогню та оновити облицювальний матеріал зазвичай буде достатньо після пожежі.

Серед інших будівельних матеріалів найвищим вогнетривким вимогам відповідає пористий бетон. У зв'язку з цим його використовують окремо або для організації захисту від вогню цегляних, дерев'яних та металевих елементів будівлі. Газобетон використовують для житлових будинків, а також для конструкцій, що огороджують, які можуть тривалий час чинити опір впливу високої температури. Газоблоки VIABLOKK D-400 з товщиною 300 і 375 підходять для будівництва зовнішніх стін житлових будинків, а також дуже зручні при будівництві завдяки своїй формі - рівна поверхня прямокутних блоків забезпечує рівну кладку блоків, а стикувальні пази спрощують роботу будівельникам.

Група німецьких учених вивчала вогнетривкість та інші властивості газобетону, проводила лабораторні дослідження. Ними було встановлено, що за вогнестійкістю це один із найкращих матеріалів для будівництва та оздоблення. Під час дослідження десяти сантиметрову стіну з легкого бетону піддавали впливу температури вище 8000 ̊С близько двох годин, після чого відзначили що структура конструкції не була змінена і зберегла свої початкові здібності без тріщин, а також самозагасаючий бетон здатний переносити температури до 120000 ̊С. У зв'язку з цим газобетонна конструкція може бути чудовим бар'єром при поширенні вогню при пожежі.

Пориста структура газобетонних блоків надає багато корисних властивостей цьому будівельному матеріалу. Завдяки пористості в легкому бетоні надмірно не виділяється водяна пара під впливом високих температур і в такому разі не ушкоджується структура газоблоку. Крім того, такі матеріали можуть бути використані для утеплення будівлі. На сайті https://aeroblock.net.ua/ клієнти можуть замовити теплоізоляційні панелі VIABLOKK, які підходять для утеплення, облицювання як житлових будинків, так і комерційних будівель.

Компанія «Аероблок» пропонує купити газоблоки ВІАБЛОКК у Львові, Чернівцях та Івано-Франківську, а також можлива доставка до інших регіонів України. Газоблоки ВІАБЛОКК D400 доступні в різних розмірах, і консультанти компанії допоможуть підібрати додаткові будівельні матеріали згідно з запитами клієнта.