Правила армування газобетону починаються з розуміння мети виконання цієї процедури. Ніздрюватий автоклавний газобетонний блок – сучасний легкий та зручний матеріал з безліччю переваг. Він лідер використання в будівництві багатоповерховому та приватному. До переліку позитивних властивостей входить і легка вага, що дозволяє суттєво скоротити витрати при облаштуванні фундаменту. Навантаження на нього невелике, тому можна не робити фундамент надто глибоким та широким.

Армування газобетону Віаблокк, купити який зручно у Львові, рекомендується для запобігання можливого утворення тріщин протягом всього експлуатаційного періоду. Все ж таки ніздрювата структура робить блоки міцними, але водночас крихкими. Тобто низький показник міцності на вигин газоблоків при впливі усадки конструкції або навантаженнях, що зумовлюють згин, спричиняють утворення тріщин. Тому власне армування дозволить уникнення непередбачуваних неприємностей.

Армування стін з газобетону з застосуванням для цього U-подібного блока, детальніше про замовлення блоків на https://aeroblock.net.ua/, максимально спростить процедуру навіть для новачків у будівництві. Звісно армування можна виконувати прямо в рядах блоків, але U-подібний блок більш пристосований, особливо при фундаменті, перекритті поверхів та перед укладанням мауерлату. Таким чином армопояс сприятиме правильному розподілу навантаження по всій стіні, утворюючи суцільну монолітність конструкції.

Цікавим фактом є стан газобетону відносно часу його виготовлення. Одразу при «вийманні» блоків з автоклаву, показник відсотку його вологості дуже високий, а саме становить близько 25. Протягом перших двох років експлуатації конструкції вологість блоку поступово зменшується до п’яти відсоткового показника. Як раз в цей час матеріал дійсно дає відповідну усадку, тому спеціалісти рекомендують виконувати армування першим рядом на фундаменті, над та під отворами віконними, також над дверними, звісно ж і перед перекриттям.

Армування кладки з газоблоків для запобігання температурно-усадкових тріщин виконується за звичай сталевими стрижнями різних діаметрів, але компанія VIABLOKK пропонує спробувати скористатись склопластиком. Створення силових поясів ефективно виконують композитною VIABLOKK арматурою, що є гідною альтернативою стрижням зі сталі.

Ціна полімерних виробів коливається, залежно від діаметру, але в будь-якому разі вони набагато дешевше за стальні. Особливостями композитного продукту – можливість створення суцільної стіни, уникаючи містків промерзання, що спричиняють при замерзанні його аналоги. Також цінними властивостями є стійкість до середовища та корозії. 

Виконувати процедуру армування газоблоків досить просто, навіть непрофесійному будівельнику. Використовуючи штроборіз, який можна замовити в компанії VIABLOKK разом з доставленням газоблоків, треба вирізати штроб, який згодом очищується. Зауважте, що для блоків до 250 мм можна зробити один, а у більших – два штроба паралельно. Пази заповнюються сумішшю готовою з білого клею VIABLOKK, в який опісля стрижні й укладаються, зверху також обов’язковим є нанесення шару клею. Застосування U-блоків газобетонних VIABLOKK набагато полегшує виконання армування, тому кожен замовник може використати метод на свій розсуд та відповідно до фінансової спроможності.

Отож, армування газобетонними блоками обов’язковий процес в будівництві, спрямований на сприяння довговічної експлуатації споруди. Компанія VIABLOKK старається максимально допомогти будівельникам полегшити та прискорити роботи. Будуйте з VIABLOKK в задоволення!