В сучасному світі доводиться зіштовхуватися з великим розмаїттям матеріалів для будівництва. Звичайно, то добре, бо при наявності великого вибору можна обрати саме те, що цікавить. Однак з іншої сторони нескладно розгубитися та зробити велику помилку, яка може обійтися доволі дорого.

Обираючи будівельний матеріал, слід думати про його надійність, безпеку, ціну та характеристики. Зазвичай конструкції у чомусь схожі та чимось відрізняються. В якості ключових властивостей використовуються характеристики теплозахисту, які впливають на зменшення фінансових витрат, що на сьогодні рахується досить актуальним питанням.

Отже, що краще обрати?

Як відомо, газобетон та керамзитобетон рахуються відносно новими виробами, але вже заслужено зуміли завоювати лідерство, бо мають ряд гарних якостей. Але який з них все ж таки кращий? Перед тим, як здійснити вибір, потрібно, перш за все, визначитися з їх характеристиками та властивостями.

Обидва продукти відносяться до легких бетонів, які використовуються в однакових сферах та напрямках. Однак завжди варто не забувати, що керамзитобетон має високу щільність та гарні показники міцності. При цьому даний матеріал за теплоізоляційними якостями в певній мірі поступається газоблоку, тому в північних регіонах доцільніше буде застосовувати газосилікати.

В чому полягає вигода газоблоків

Кладка керамзитобетону виконується на розчин, а застосування клею доцільно при укладанні газоблоків. Його товщина має досягати 2-3 мм. Тепловий захист газосилікату досить високий, тому і вартість на нього нижча, ніж на керамзитобетон. До того ж, відпадає потреба в оздоблювальних роботах, що дозволяє суттєво зменшити витрати.

Окрім цього, в будівництві, при використанні кладки з тонким шаром, найкраще застосовувати саме цей матеріал. В випадку цементного розчину перевага, звичайно, віддається зазвичай керамзитним блокам. Для того щоб досягти однакової теплопровідності, таку стіну потрібно робити товстішою в два рази.

Які характеристики керамзитних блоків

Такий продукт представляється в вигляді суміші, до складу якої входить традиційно бетон, пісок та керамзит. Блок відрізняється гарними опорними та тепло- звукоізоляційними властивостями, однак залежно від вмісту керамзиту, може мати гіршу теплопровідність.

Які якості має керамзит:

  • швидкий монтаж та можливість використання дешевої робочої сили;
  • добра теплоізоляція;
  • здатність пропускання повітря;
  • міцність;
  • немає потреби в особливому догляді.

Керамзитні блоки втрачають популярність: люди починають довіряти новим технологіям та навчилися оцінювати експлуатаційні характеристики газоблоків, адже їх вартість нижча, кладка легша, а виконання робіт відбувається доволі швидко.

До плюсів газоблоків можна віднести:

  • низьку теплопровідність;
  • легку обробку;
  • відсутність потреби у штукатурці;
  • міцність;
  • широкий розмірний ряд.

Звичайно, для холодних місцин доцільним буде використання саме керамзитобетону, що підвищить показники міцності та надійність стін. При цьому будівництво обійдеться власнику набагато дешевше. Також слід врахувати малу вагу блоків та їх пожежобезпечність.

Висновок

Беручи до уваги вищеописані властивості, можна визначити для себе переваги та недоліки використання обох матеріалів. Перед здійсненням покупки, слід оцінити клімат, бюджет та побажання щодо обробки будівлі, а також звернути увагу на проєкт споруди та вагу даху. Якщо ви сумніваєтеся у своєму виборі — звертайтесь до спеціалістів фірми «Аероблок» і ми вам допоможемо!